ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΙΓΗ ΦΕΤΑ

Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση, με έδρα την Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, και δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της γαλακτοκομίας από το 1962. Εξειδικευόμαστε στο Τυρί Φέτα ΠΟΠ ωριμασμένο σε ξύλινα βαρέλια.

«Ο στόχος μας εδώ στη Δυτική είναι να διατηρήσουμε την παραδοσιακή συνταγή, εφαρμόζοντας παράλληλα σύγχρονα πρότυπα παραγωγής. Αυτός ο συνδυασμός φέρνει τα καλύτερα προϊόντα στην κατηγορία τους στους πελάτες μας.»

Όθων Στάχτιαρης - ΔΣ
alternative

Ωρίμανση σε Ξύλινα Βαρέλια

Μετά την αρχική ωρίμανση, το χειροποίητο μας Τυρί Φέτα ΠΟΠ ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια για τουλάχιστον 3 μήνες. Τα βαρέλια είναι χειροποίητα από ξύλο οξιάς από το Μέτσοβο, μια παραδοσιακή ελληνική ορεινή πόλη στην περιοχή της Πίνδου.

Συνταγή

Η διαδικασία ωρίμανσης πραγματοποιείται σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας, επιτυγχάνοντας την υφή και τη γεύση που καθορίζουν τη μοναδικότητα του Τυριού Φέτα ΠΟΠ μας. Το τυρί διατηρείται σε φυσική άλμη και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο ακόμα ωριμάζει αλλά με πιο αργό ρυθμό.

Διεθνείς Αγορές

Από το 1989, εξάγουμε το Τυρί Φέτα ΠΟΠ μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τις αρχές του 2000 εξάγουμε στην Αυστραλία. Διατηρούμε παρουσία στην ελληνική αγορά, συνεργαζόμενοι με delicatessen και επιλεγμένα καταστήματα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ποιοτικά Γαλακτοκομικά Προϊόντα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Αλμυρό και ελαφρώς όξινο, το τυρί Φέτα Π.Ο.Π. είναι ένα τυρί με πλούσια γεύση αλλά και ιστορία. Ένα προϊόν πραγματικά συνδεδεμένο με το περιβάλλον του. Η συνταγή και η μέθοδος παραγωγής του αντανακλούν το μοναδικό ανάγλυφο της Ελλάδας και βασίζονται στη σώρευση τεχνογνωσίας του τόπου μας.

Στη Δυτική Στάχτιαρης ΑΒΕΕ, εδώ και δεκαετίες, παράγουμε και προσφέρουμε το τυρί Φέτα Π.Ο.Π. Βόνιτσας ωριμασμένο σε ξύλινα βαρέλια (βαρελίσια) όπως επίσης και το τυρί Φέτα Π.Ο.Π. Βόνιτσας ωριμασμένο σε λευκοσιδηρά δοχεία.

alternative
alternative
ΕΤΑΙΡΙΑ

Επιδιώκουμε την Ποιότητα

Συλλέγουμε ντόπιο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, παράγοντας παραδοσιακό Τυρί Φέτα ΠΟΠ. Διατηρούμε την παραδοσιακή μας συνταγή, ενώ τυποποιούμε και βελτιώνουμε την ποιότητα παραγωγής μας μέσω των σύγχρονων εγκαταστάσεων μας, που κατασκευάστηκαν το 2002.

  • Οι διαδικασίες και ο ποιοτικός μας έλεγχος είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με το ISO 22000.
  • Η Φέτα μας είναι πιστοποιημένη από την Έλγο Δήμητρα ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ.
  • Έχουμε εγκριθεί από τον FDA των ΗΠΑ μέσω επιθεώρησης των εγκαταστάσεων και των διαδικασιών μας.

Σύνδεσμος: Πολιτικής της εταιρείας

Τυρί Φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) παρασκευάζεται από 100% ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα και ωριμάζει σε άλμη.

Να είναι τυρί ΠΟΠ, η Φέτα πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια:

  • Να κατάγεται από την ηπειρωτική Ελλάδα και το νησί της Λέσβου.
  • Να παρασκευάζεται μόνο από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, με αναλογία πρόβειου γάλακτος τουλάχιστον 70% και κατσικίσιο έως 30%.
  • Να παρασκευάζεται μόνο από ελληνικές φυλές προβάτων, που τρέφονται με την τοπική χλωρίδα κάθε περιοχής, κυρίως σε βοσκοτόπια ελευθέρας βοσκής.
  • Να έχει προκαθορισμένο ελάχιστο λίπος και μέγιστη περιεκτικότητα σε υγρασία.
  • Να ωριμάσει για τουλάχιστον 2 μήνες σε ξύλινα βαρέλια ή λευκοσιδηρά δοχεία.

Οι Αξίες Μας

ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Επιδιώκουμε να σας παραδίδουμε Τυρί Φέτα ΠΟΠ υψίστης ποιότητας, φτιαγμένο με αγάπη και φροντίδα. Εγγυόμαστε την ποιότητα των προιόντων μας, για να εξασφαλίσουμε ότι θα τα απολαμβάνετε καθημερινά στο τραπέζι σας.
Μπαίνοντας στη νέα χιλιετία, επενδύσαμε σε ένα μοντέρνο τυροκομείο, ικανό να διατηρήσει τις παραγωγικές μας ανάγκες για τα επόμενα έτη. Τηρώντας τις παραδοσιακές συνταγές και τις μεθόδους ωρίμανσης, είμαστε σε θέση να παρέχουμε χειροποίητο Τυρί Φέτα ΠΟΠ πιστό στην παράδοση, επιτυγχάνοντας παράλληλα παραγωγές κλίμακας.
Χτίζουμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους παραγωγούς και τους πελάτες μας. Εμμένουμε στον λόγο μας, και στηρίζουμε τους συνεργάτες μας. Όντας μια οικογενειακή επιχείρηση, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Πρέπει να κατανοούμε τις τάσεις που διαμορφώνουν τις επιλογές του καταναλωτιού κοινού, και να προετοιμαστούμε για το μέλλον. Πάντα καλωσορίζουμε τα σχόλια σας για τη συνεχή μας βελτίωση.
Δεσμευόμαστε να προμηθευόμαστε γάλα από τοπικούς παραγωγούς. Παρέχουμε εκπαίδευση, εμπειρία και διεθνή έκθεση στο προσωπικό μας, που απαρτίζεται από ανθρώπους της περιοχής μας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνίστε Μαζί Μας

Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στα γραφεία μας, και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή email

Ακολουθήστε τη Δυτική στα Social Media